Γνώμες VS Γεγονότα: γίνε ο ήρωας της δικής σου ιστορίας!

Για να καταλάβουμε τη διαφορά, ας ξεκινήσουμε προσπαθώντας να ορίσουμε με απλά λόγια τι είναι τι:

  • Γεγονός είναι οτιδήποτε μπορεί είτε να αποδειχθεί, είτε αποτελεί κάτι το αδιαμφισβήτητο (1+1=2, η Γη είναι στρογγυλή, σε κάθε δράση υπάρχει η αντίστοιχή της αντίδραση κτλ).
  • Γνώμη είναι η προσωπική μας αντίληψη πάνω σε κάποια πράγματα, έχει να κάνει με την οπτική μας γωνία και είναι καθαρά υποκειμενική (πχ η γευστική ικανοποίηση, η αντίληψή μας για την ομορφιά, οι απόψεις μας πάνω σε διάφορα θέματα).

Βλέποντας λοιπόν πόσο εξ’ ορισμού διαφέρουν, γιατί τείνουμε να δίνουμε στις γνώμες αξία γεγονότων και μάλιστα να στηρίζουμε την αξία τη δική μας πάνω τους; Γιατί μας μετράει τόσο το τι πιστεύουν αυτοί οι ‘‘άλλοι’’ και δεν επιλέγουμε να δώσουμε σημασία στη δική μας γνώμη για τα πράγματα αλλά και τον εαυτό μας;

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ και δεν υπαινίσσομαι πως θα έπρεπε να αγνοούμε ή να μη δεχόμαστε κριτική ή διάλογο. Στόχος δεν είναι να πείσουμε κανέναν (και) για τίποτα. Στη γνώμη όλος ο κόσμος έχει αναφαίρετο δικαίωμα. Από εκεί και πέρα μπαίνει στο παιχνίδι η ευχέρεια της επιλογής…

Επιλογή = Αντίληψη

Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, φτιαγμένος να ζει σε κοινωνίες μαζί με άλλους ανθρώπους. Φτιαγμένος να μοιράζεται, να κάνει διάλογο, να συνυπάρχει. Η αξία του όμως δεν διαμορφώνεται (και δεν θα έπρεπε να διαμορφώνεται) από τη γνώμη αυτής της κοινωνίας, αλλά από τη γνώμη που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του.
Μια γνώμη, όταν την υιοθετήσεις, έχει τη δύναμη για εσένα να γίνει γεγονός. Το δικό σου γεγονός. Ζεις μαζί της, τη στηρίζεις, της δίνεις μορφή, σάρκα και οστά. Γίνεσαι η γνώμη σου, εκπέμπεις τη γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου, μιας και στην ουσία είναι και αυτή μια μορφή ενέργειας.

You need a hero?

Είμαι εδώ και σου λέω ότι μπορείς και πρέπει να γίνεις εσύ ο ήρωας της δικής σου ιστορίας. Όλα όσα φαντάζεσαι, όλα όσα θαυμάζεις, όσα ονειρεύεσαι. Όλα ξεκινούν από τη στιγμή που θα τα πιστέψεις. Μια απόφαση δρόμος. Ξεκίνα από σήμερα να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου όπως θα ήθελες να σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Με σεβασμό, με αγάπη, με κατανόηση, με ειλικρίνεια, με διαφάνεια, με φροντίδα. Μέσα και έξω.

Πάρε τα καλά σου κομμάτια, τη θετική ενέργεια, τα μαθήματα ζωής που με τα χρόνια έχεις συλλέξει, τα προτερήματα και τη μοναδικότητά σου και βγάλε τα μπροστά! Να τα αναδείξεις, να τους ρίξεις το βάρος που τους αναλογεί, να ακούσεις και τη γνώμη, να ακούσεις και την κριτική. Θα δεις πως όταν είσαι ευθυγραμμισμένος με αυτά που εσύ ξέρεις ότι είσαι και αντιπροσωπεύεις, γεγονός για εσένα θα είναι αυτό που φτιάχνεις εσύ.

Μπορείς να γίνεις και να είσαι οτιδήποτε επιλέξεις, οπότε επίλεξε να είσαι η δική σου καλύτερη εκδοχή!

Καλή η θεωρία, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πράξη; Μήπως για να γίνει αυτό, χρειάζεσαι ένα μικρό… σπρωξιματάκι; Μήπως κάτι από τα παραπάνω σου ‘‘μίλησε’’ λίγο περισσότερο; Άφησέ μου ένα σχόλιο, τη γνώμη σου, κάποια ιδέα, ερώτηση, πρόταση για να το συζητήσουμε.

 

Με αγάπη,
Έλενα 🙂

4 thoughts on “Γνώμες VS Γεγονότα: γίνε ο ήρωας της δικής σου ιστορίας!”

  1. εξαιρετικά διορατική. Σας
    ευχαριστώ πολύ για αυτό το υπέροχο
    δημοσίευση στο blog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *