…και λίγα λόγια για το Project

 

Tο Wellthy Project αποτελεί λογοπαίγνιο από το συνδυασμό των λέξεων ‘‘well’’ και ‘‘healthy’’ και είναι ένας μικρός καθρέφτης της όλης φιλοσοφίας μου γύρω από το κομμάτι της υγείας και της ευεξίας, δίνοντας έμφαση στην ολιστική προσέγγιση που αποτελεί τη βάση για να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του. Η υγεία και η ευεξία δεν είναι προορισμός, αλλά ένα ταξίδι, μικροί καθημερινοί στόχοι, μικρές και απλές κινήσεις και αλλαγές, οι επιλογές μας, η στάση μας απέναντι στην ίδια τη ζωή. Η βάση μας δεν είναι μόνο το πιάτο μας. Η βάση μας είναι και αυτό.

 

Γιατί ‘‘project’’; Για να το πιάσουμε από την αρχή, να του δώσουμε βαρύτητα αλλά και να το κάνουμε να μοιάζει σαν παιχνίδι, σαν κάτι που ξεκινάει με ενθουσιασμό, όρεξη, ιδέες και όραμα! Γιατί ο καθένας μας είναι μοναδικός και διαφορετικός και το ταξίδι του αυτό είναι υπόθεση προσωπική και εξατομικευμένη, μιας και αυτό που είναι ιδανικό και ταιριάζει στον έναν, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό και κατάλληλο για τον άλλον.

 

 

‘‘One mans food is another mans poison’’. Όπου food, θα μάθουμε μαζί ότι αυτό χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: τη δευτερεύουσα τροφή (που είναι και η τροφή μας, το φαγητό μας) και την πρωταρχική, βασική τροφή (που αποτελείται από όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας, όπως είναι οι σχέσεις μας, η εργασία μας, η άσκηση, το σπιτικό μας περιβάλλον, η διαχείριση του στρες, η δημιουργικότητα, τα οικονομικά μας κ.ά.).
Μαζί θα μάθουμε το πώς οι δύο αυτές κατηγορίες τροφής αλληλεπιδρούν και πώς μπορούμε να τις ισορροπήσουμε για να έρθουμε πιο κοντά στον δικό μας υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής, να πετύχουμε τους στόχους μας, να έρθουμε πιο κοντά στον ίδιο μας τον εαυτό.

 

 

Σε όλα αυτά ακριβώς έγκειται και η έννοια του health coaching, της συνεργασίας εκείνης του health coach με τον πελάτη του, όπου μαζί ”καταστρώνουν” το σχέδιο υλοποίησης των στόχων του, έχοντας ως αφετηρία το σημείο που βρίσκεται εκείνος στη ζωή του, βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα. Ένα σχέδιο δυναμικό, που διαμορφώνεται και αλλάζει σαν ζωντανός οργανισμός, με τις επιλογές και τις δράσεις του ίδιου του ατόμου, έχοντας τον health coach δίπλα του, σαν σύμμαχο, να τον καθοδηγεί, να του παρέχει τη στήριξη και όλα εκείνα τα μικρότερα και μεγαλύτερα tips για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και ευεξίας του.

 

 

Μέσα από το Wellthy Project, σκοπός μου είναι να βάλω το λιθαράκι μου στο δικό σου ταξίδι. Το Wellthy Project σίγουρα δεν είναι άλλη μια δίαιτα. Δεν είναι κάποιο πρόγραμμα. Δεν έχει κανόνες και περιορισμούς. Δεν είναι κάτι μονοδιάστατο. Δεν σου δίνεται έτοιμο. Δεν είναι άλλη μία πολλά υποσχόμενη θαυματουργή λύση.

 

  • Είναι για εσένα που σου αρέσει να ψάχνεις, να δοκιμάζεις, να συνδυάζεις.

  • Είναι για εσένα που θέλεις να πάρεις στα χέρια σου τους στόχους σου για μια πιο υγιεινή καθημερινότητα και να δουλέψεις με αυτούς, για αυτούς.

  • Είναι για εσένα που θέλεις να σε φροντίζεις μέσα και έξω, όπως ταιριάζει σε εσένα, στους δικούς σου ρυθμούς, τη δική σου καθημερινότητα.

  • Είναι για εσένα που γνωρίζεις ότι το σώμα, το μυαλό και η ψυχή συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και σε ενδιαφέρει να δουλέψεις σε όλα και με όλα μαζί.

 

 

Αν λοιπόν ταυτίζεσαι με κάτι από τα παραπάνω και δεν είσαι σίγουρος από πού και πώς να ξεκινήσεις, είσαι στο σωστό μέρος! Το πρώτο βήμα άλλωστε είναι κυριολεκτικά ένα κλικ μόνο μακριά! Ξεκίνα και εσύ το δικό σου Project, με μία πρώτη εντελώς δωρεάν συνεδρία για να δούμε τους στόχους σου μαζί!