Αφράτα cookies με αλεύρι καρύδας (gluten free)

 

Δεν θα μπορούσα να διάλεγα άλλη συνταγή για να ‘‘εγκαινιάσω’’ την ενότητα των συνταγών της σελίδας, αφενός γιατί τα cookies είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν για όσους με ακολουθούν κάποιο διάστημα και θυμούνται το ”παλαιότερο” feed μου, αφετέρου γιατί συγκεντρώνει στα υλικά της τις πιο αγαπημένες μου happy & healthy γεύσεις αλλά και υλικά: αλεύρι καρύδας για το πόσο απίστευτα αέρινα βγαίνουν όλα, αμυγδαλοβούτυρο που είναι από τα αγαπημένα μου βούτυρα καρπών (φυτική πηγή ασβεστίου, βιταμίνης Ε, καλών λιπαρών, φυτικών πρωτεϊνών), λάδι καρύδας για τη γεύση και το άρωμα που δίνει, λιναρόσπορο που είναι ο μαγικός σπόρος που έρχεται να αντικαταστήσει με τον πιο υγιεινό τρόπο το αβγό (φυτική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, φυτικών ινών και πρωτεϊνών) και φυσικά σταγόνες μαύρης σοκολάτας για τη χαρά της γεύσης και όχι μόνο (hello happy hormones!).

Μία συνταγή χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη (εκτός αν επιλέξετε σταγόνες μαύρης σοκολάτας που να περιέχουν), κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους. Φτιάξτε την για να την έχετε στο σπίτι, είτε για σνακ, είτε στο πρωινό σας, ακόμα και για κέρασμα και θα με θυμηθείτε!

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1/3 κούπας αλεύρι καρύδας
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 κούπας στέβια σκόνη (χρησιμοποιώ προσωπικά τη στέβια με ερυθριτόλη που βρίσκω στο biosophy.gr)
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο με 5 κ.σ. νερό
  • 1/3 κούπας αμυγδαλοβούτυρο (ή οποιοδήποτε άλλο καρποβούτυρο ή ταχίνι προτιμάτε)
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
  • σταγόνες μαύρης σοκολάτας κατά βούληση

 

Εκτέλεση:

Αρχικά προσθέτουμε τις 5 κουταλιές νερού στις 2 κουταλιές του λιναρόσπορου και ανακατεύουμε ώστε να ‘‘δέσουν’’ και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα μερικά λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί κάτι σαν τζελ.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά και το μείγμα του λιναρόσπορου, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας για ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Πλάθουμε στο μέγεθος που προτιμάμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-13’, ανάλογα με το μέγεθος που τους έχουμε δώσει.

Αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

 

 

Αν φτιάξετε τη συνταγή και την ανεβάσετε στο Instagram, θα περιμένω τα tags/mentions σας για να τη δω και εγώ στο @elenakanteraki ή #elenaswellthyproject καθώς και τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας εδώ!

 

Με αγάπη,
Έλενα 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *