EWP Signature Banana Bread

 

Είναι vegan, χωρίς πρόσθετα λίπη, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, μόνο με σάκχαρα από τα λιωμένα φρούτα, έχει ως βάση τη μπανάνα και είναι το σούπερ ‘‘ψωμένιο’’ κέικ για να το απολαύσετε όπως τραβάει η καρδιά σας! Από τους καλύτερους τρόπους να αξιοποιήσετε ώριμες μπανάνες ή άλλα ώριμα φρούτα (στη συνταγή αυτήν το έχω φτιάξει με αχλάδι αλλά επίσης φοβερό βγαίνει σε καλοκαιρινή βερσιόν με νεκταρίνι/ροδάκινο, υποθέτω και με φράουλες ή κεράσια, πρέπει να το δοκιμάσω!) που έχετε στο ψυγείο σας και ψάχνετε τι να τα κάνετε (αν είστε υπέρ του no-waste στο φαγητό σαν εμένα, βρήκατε μόλις τη συνταγή σας).

 

Ιδανικό και για παιδιά, αν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή μελάσα (σας δείχνω συνέχεια την αγαπημένη μου την Emelia που ταιριάζει πολύ ωραία σε γλυκές συνταγές). Πηγή φυτικών ινών και βιταμινών του συμπλέγματος Β, μεταξύ άλλων φυσικά, ένα μπανανόψωμο που θα σας κρατήσει χορτάτους και ευχαριστημένους, χωρίς τίποτα παραπάνω από απλά υλικά και την αγάπη σας.

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • κανέλλα & γαρύφαλλο κατά βούληση
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα (ή αυξάνετε τις μπανάνες ανάλογα το τι άλλο φρούτο έχετε διαθέσιμο και σε τι ποσότητα)
  • 3 μικρά πολύ ώριμα αχλάδια
  • ½ κούπα φυτικού γάλακτος επιλογής (ιδανικά χωρίς ζάχαρη)

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα μας τα στερεά υλικά.

Λιώνουμε στο μπλέντερ τα φρούτα μαζί με το φυτικό γάλα (το αχλάδι εγώ το έβαλα μαζί με τη φλούδα και ειλικρινά το νιώθεις στην υφή, είναι ενδιαφέρον!) και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπωλ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ/ψωμί, όπου έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) για 35-40΄. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμο!

 

 

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Αν το ανεβάσετε στο Instagram, κάντε με tag/mention στο @elenakanteraki ή #elenaswellthyproject για να το δω και εγώ. Θα περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις ή τις όποιες απορίες σας εδώ.

 

Με αγάπη,
Έλενα 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *