Granola με καρύδα, βανίλια & κανέλλα

 

Πανεύκολη, πεντανόστιμη συνταγή για σπιτική granola που ταιριάζει παντού! Χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, φουλ στα αρώματα από καρύδα, βανίλια και κανέλλα, για να κάνει παρέα στο γάλα (φυτικό κατά προτίμηση), στο γιαούρτι, να βουτήξει σε smoothie bowls ή και να φαγωθεί σκέτη σαν τραγανό σνακ. Η επιλογή δική σας!

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 βανίλια (κάψουλα ή 1 κ.γ. εκχύλισμα)
  • 1/4 της κούπας τρίμμα καρύδας
  • 1/3 της κούπας μέλι/μελάσα/σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
  • κανέλλα κατά βούληση

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις).

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και έπειτα απλώνουμε το μείγμα μας σε ομοιόμορφη στρώση σε ένα μικρό ταψάκι.

Ψήνουμε για 15-20’ έως ότου η γκρανόλα μας πάρει όμορφο χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρύωσει εντελώς.

Αφού κρυώσει, σπάμε σε κομμάτια και φυλάσσουμε μέσα σε γυάλινο βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος (για όσο τέλος πάντων μείνει εκεί!).

 

 

Αν φτιάξετε και δοκιμάσετε τη συνταγή, θα χαρώ πολύ να τη δω αλλά και να ακούσω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας, τόσο στο Instagram όσο και εδώ στα comments. Χρησιμοποιείστε το hashtag #elenaswellthyproject και μην ξεχάσετε να με κάνετε tag στο @elenakanteraki!

 

 

Με αγάπη,
Έλενα 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.